Zeven wegen naar hart en geest

Het wezen van spiritualiteit – de zeven wegen naar hart en geest – van Roger Walsh neemt een bijzondere plek in, in de lange rij boeken die er geschreven zijn over bewustwording. Het is ons een raadsel waarom dit boek geen bestseller is geworden, want het is één van de duidelijkste naslagwerken en meest uitnodigende leerwerken voor de spiritueel zoeker. Verwar deze schrijver overigens niet met zijn naamgenoot Neal Donald… dit boek is van een totaal andere orde en heeft een gedegen gefundeerde studie ten grondslag.

Het boek staat niet alleen vol met wijsheden, maar zet je ook vooral aan om zelf aan de slag te gaan, en kwaliteiten als onbaatzuchtigheid, helderheid en mededogen in jezelf wakker te laten worden en tot uiting te laten komen in het dagelijks leven. Het unieke aan dit naslagwerk is dat het de kern heeft weten te vangen van de grote verschillende wereldreligies en tradities en verwoord dat wat deze met elkaar gemeen hebben. Daarmee zijn de aanreikingen in dit boek geschikt voor iedere spiritueel zoeker, om het even welke achtergrond of opvoeding deze heeft gehad. Het boek is niet aan een enkele traditie gebonden.

‘Het wezen van spiritualiteit’ is opgebouwd rondom zeven basistoepassingen, uitgewerkt in 35 hoofdstukken, waarin nauwgezet de essentie gegeven wordt over wat een spirituele ontwikkeling behelst. En daarbij is niets vergeten…. bovendien is ieder hoofdstuk voorzien van oefeningen die je zelf kunt doen, om deze hogere wijsheid te integreren.

“Dit boek is mijn eerste echte spirituele leerboek geweest. Elk hoofdstuk werd door mij en mijn mede-studenten nauwgezet doorgenomen en alinea na alinea ontleed en beschouwd. In mijn meditaties heb ik diep gecontempleerd op de wijsheden en ruim twee jaar lang heb ik iedere week een andere oefening uit het boek consequent uitgevoerd en toegepast in het dagelijkse. Het heeft een compleet ander mens van me gemaakt en me een basis gegeven waar ik later in mijn leven steeds weer op terug kon vallen”
– Emilia Hollander

Het boek is oorspronkelijk uitgegeven met een gele voorzijde. In 2008 is er een herdruk van verschenen en is de cover vernieuwd naar een oranje zonsondergang.

Het boek is nog nieuw verkrijgbaar, en meestal ook tweedehands.


ISBN: 9789028422322 | Uitgeverij: Wereldbibliotheek | Softcover: 315 pagina’s