• Foto(s) is huidige conditie
VERKOCHT

Zen-meditatie ~ H.M. Enomiya Lasalle

Deze titel is momenteel niet op voorraad.


Ontmoeting tussen Zen en Christendom

Hugo Enomiya Lassalle is een Duitse jezuïet die meer dan de helft van zijn leven in Japan doorbracht en in Hiroshima de explosie van de atoombom overleefde. Hij wordt beschouwd als een van de grootste kenners van het Zen-boeddhisme en publiceerde daarover verschillende belangrijke studies. Tijdens zijn vele spreekbeurten over het Zen (de leer over de mens, die door diepe beschouwing, vergezeld van lichamelijke en geestelijke discipline, tot ‘verlichting’ kan komen) constateerde hij dat er vooral bij christenen grote interesse bestaat voor de Zen-meditatie. De christen heeft zich in de laatste jaren steeds meer naar de wereld gekeerd en heeft zich daarmee geëngageerd. Maar nu komt hij tot het inzicht dat hij in allerlei activiteiten ten onder dreigt te gaan. Hij raakt geestelijk leeg als hij niet tevens doelbewust zijn innerlijk leven onderhoudt.

Gebed, meditatie, contemplatie, concentratie – de christen schijnt het allemaal verleerd te hebben. Het Oosten kan hem de weg terug wijzen, zoals bijv. Han Fortmann overtuigend heeft aangetoond. Een mogelijkheid daartoe is de Zen-meditatie, waarover dit boek handelt. Het laat de rationele westerling zien hoe hij zich weer kan concentreren en hoe hij kan mediteren.

De auteur heeft zijn eigen ervaringen, opgedaan tijdens een langdurig verblijf in verschillende Japanse Zen-kloosters, benut om de christen deskundig te informeren over de mogelijkheden van de Zen-meditatie en hem met de praktijk ervan vertrouwd te maken.

auteur: H.M. Enomiya Lasalle
taal: Nederlands

vertaald uit het Duits door drs. Jan van Driehuis
oorspronkelijke titel: Zen-Meditation für Christen
paperback: 191 pagina´s
uitgeverij: Ambo
1e. druk, 1971
formaat: 120 x 205 x 18
ISBN10: 9026301596

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst
Categorieën: , Onderwerpen: ,
Verzendkosten voor dit boek

€ 3.95 – briefpost met Track & Trace (voor buitenland v.a. € 6.95)

Levertijd

Maandag t/m vrijdag voor 12:30 u besteld en betaald? Volgende dag in huis! (m.u.v. feestdagen en buitenland)

Gratis verzending

Bestel je voor € 50.- of meer? De bestelling wordt gratis verzonden binnen Nederland.

Boekenvraag

  • Vul het formulier in om een vraag te stellen over dit boek.
    Mocht je liever telefonisch je vraag stellen, dan bel ons op 0594-631159.
 

Spambeveiliging