De ultieme uitdaging ~ Patrick de Vleeschauwer

Een leven creëren dat de moeite waard is

Hoe creëer en behoud je een gezonde geest die het leven ervaart als de moeite waard? Dit is in onze samenleving de ultieme uitdaging, omdat onrust, dwangmatigheid en zinloosheid soms zo overheersen.

Een gezonde geest is de bron van innerlijke rust, vrijheid en samenhang. Het is wat deze wereld het meest nodig heeft om elk van ons tot bloei te laten komen. We missen inzicht in het goede leven. We zijn vergeten dat we slechts bestaan in uitwisseling met de ander en de wereld. Wat we doen is daardoor losgekomen van wat we zijn. We missen het gevoel van verbondenheid geworteld in empathie – het grote gevoel. Nog nooit zijn we zo op zoek geweest naar levensverdieping.

Een gezonde geest is onmisbaar voor het zien van wijsheid die richting kan geven aan ons leven. Dit boek verheldert het bestaan en roept op tot engagement.

Over de auteur:
Patrick de Vleeschauwer is gezondheidspsycholoog. Hij is medeoprichter van een project voor de integratie en emancipatie van affectief kwetsbare en verstandelijk beperkte mensen. Daarnaast geeft hij workshops over Mindful Movements, samen met Els Verheije, die deze transformatieve praktijk van zorg voor het lichaam én de geest ontwikkelde.

taal: Nederlands
paperback: 291 pagina´s
uitgeverij: Ankh Hermes
1e druk, 2008
formaat: 144 x 220 x 26
ISBN: 9789020203356

Deze titel is momenteel niet op voorraad.

SKU: WV-ESO-0252 var Categorie: