Mediteren voor iedereen ~ Martine Batchelor

8.00

Je hoeft geen boeddhist te zijn om meditatie te beoefenen. Niet alle boeddhisten mediteren en niet alle mensen die mediteren zijn boeddhist… De enige vereiste is het verlangen, het voornemen, de wens om helderder en bewuster te worden en mededogen en wijsheid te ontwikkelen.

Mediteren voor iedereen laat zien dat meditatie je een heel andere kijk op jezelf de wereld zal geven, een kijk met diepte, textuur en volledigheid. Het boek toont hoe eenvoudig het is om boeddhistische meditatie te integreren in een westerse levensstijl. In plaats van jargon wordt er duidelijke taal gebruikt in een combinatie van anekdotes, humor en instructies.

Martine Batchelor gebruikt haar unieke ervaringen in een Koreaans zenklooster en als onderwijzeres van boeddhisme in het westen om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken. Haar woorden krijgen extra kracht door de indringende foto’s van Stephen Batchelor, die op ongebruikelijk directe wijze de spirituele diepte illustreren die meditatie aan het leven geeft.

Elk van de drie boeddhistische tradities – Tibetaans, Theravadaans en Zen – benadert meditatie op een andere manier. Hoofdstuk voor hoofdstuk gaat Marine Batchelor dieper in op de verschillende vormen van meditatie, waarbij ze haar eigen ervaring en die van anderen gebruikt om inspiratie en advies te geven. Elk hoofdstuk bevat een deel met oefeninstructies en een geleide meditatie.

auteur: Martine Batchelor
taal: Nederlands

vertaald uit het Engels door Anneliet Bannier & Martine Woudt
oorspronkelijke titel: Meditation for Life
softcover: 168 pagina´s
uitgeverij: Icob
illustraties: full-colour fotografie
formaat: 222 x 254 x 10
ISBN: 9789061139478

 

Wijzigen
SKU: ZZ-0167 var Categorie: