De heilige berg ~ Robert Thurman & Tad Wise

6.50

Een spirituele reis door de Himalaya

De berg Kailas is voor Tibetaans boeddhisten de meest magische plek op aarde. De reis naar deze bergplek, gelegen op ca 6.000 meter hoogte in het hart van de Himalaya, is een uitermate inspannende onderneming. Toch is zo’n reis de moeite meer dan waard, want volgens de traditie kunnen door een rondgang om deze berg – de Kailas is te heilig om te mogen worden beklommen – de zonden van een heel mensenleven worden uitgewist. Het was deze belofte die Robert Thurman inspireerde om met een groep pelgrims een reis naar de Kailas te ondernemen.

Tijdens de tocht onderricht Thurman zijn mede-pelgrims in de waarheden en wijsheden van het Tibetaans boeddhisme, dat hij jarenlang samen met de Dalai Lama en andere leermeesters heeft bestudeerd. REisgenoot Tas Wise beschrijft de vaak moeizame tocht langs plekken die slechts weinig westerlingen ooit hebben aanschouwd: heilige begraafplaatsen, grotten waarin oude meesters mediteerden, indrukwekkende kloosters, massieve rotswanden waarin de voetafdrukken van Boeddha zijn achtergebleven…

Zo werd ‘De heilige berg’ zowel een intritgerende reisbeschrijving van een tocht door het woeste, sneeuwbedekte Tibetaanse land, als het verslag van een zoektocht naar waarden en wijsheden die tot verlichting kunnen leiden.

Over de auteurs:
– Robert Thurman is de belangrijkste leermeester van het Tibetaanse boeddhisme in het westen. Hij bezit een unieke gave om aan leken de inhoud en de geschiedenis van het boeddhisme te verklaren en duidelijke te maken waarom het meer en meer vaste voet krijgt in de westerse wereld. Hij is bevriend met de Dalai Lama en mede-oprichter van het Tibet House in New York.
– Ted Wise is de auteur van Tesla en woont in Woodstock, New York. Hij is ook acteur, zanger/tekstschrijver, leraar Engels, journalist en steenhouwer.

auteurs: Robert Thurman & Tad Wise
taal: Nederlands
vertaald uit het Engels door Saskia de Groot
oorspronkelijke titel: Circling the Sacred Mountain
paperback: 383 pagina´s
uitgeverij: Elmar
1e druk, 1999
formaat: 144 x 213 x 32
ISBN: 9789038908779

Wijzigen
SKU: WV-ESO-0170 var Categorie: