Emotioneel volwassen ~ Swami Dayananda

15.95

Lichamelijk volwassen is de mens rond zijn zestiende. Dat gaat vanzelf. Op zijn achttiende verjaardag is hij van de ene op de andere dag wettelijk volwassen. Maar hierna begint de groei naar emotionele volwassenheid pas. Of niet, want dat gaat niet vanzelf!
Een jongetje huilt als zijn speelgoed-autootje stuk gaat. Een volwassen man, of hij nu 20 of 50 jaar oud is, kan verdrietig en boos reageren als zijn auto total loss is. Beiden zijn emotioneel onvolwassen. Swami Dayananda laat in dit boek op eenvoudige wijze zien hoe je als mens kunt omgaan met emoties door acceptatie van ‘het niet altijd alles in de hand hebben’, zodat een gelukkig leven leiden wel degelijk mogelijk is.

In dit boek leest men de voordrachten van Swami Dayananda Saraswati over de groei naar geestelijke, emotionele volwassenheid. Deze groei vindt niet, zoals lichamelijke groei, vanzelf plaats, maar moet bewust op gang gebracht worden. Gebaseerd op Indiase wijsheid, geeft de schrijver op een soms confronterende, maar altijd bijzonder heldere manier inspiratie aan beginners en gevorderden.

auteur: Swami Dayananda
taal: Nederlands
vertaald uit het Engels door Rob H. van Dijk
oorspronkelijke titel: Talks on Emotional Maturity
paperback: 134 pagina’s
uitgeverij: Conversion productions
1e druk, 2003
formaat: 144 x 205 x 7
ISBN: 9789076392165

Wijzigen
SKU: WV-ESO-0096 var Categorie: