De Diamant Soetra ~ Osho

24.75

over de Vajrachchedika Prajnaparamita soetra van Gautama de Boeddha

Subhuti vroeg aan Boeddha: “Zullen er in de eindtijd ten tijde van het ineenstorten van de goede leer, mensen zijn die de waarheid van deze woorden van de Soetra zullen inzien?”

Boeddha’s antwoord gaat over jullie. De soetra wordt aan jullie voorgelezen. Vijfentwintig eeuwen zijn voorbijgegaan. Subhuti’s vraag ging over jullie. Boeddha zegt: “Over vijfentwintig eeuwen zijn die mensen niet minder fortuinlijk, maar fortuinlijker dan jij,” Waarom? Ik heb jullie gezegd dat jullie heel oud zijn, dat je al vele malen op deze aarde hebt rondgelopen, dat je niet voor het eerst naar de dharma luistert, dat je in je vorige levens vele boeddha’s hebt ontmoet – de ene keer misschien Krishna en een volgende keer Christus en de keer daarop misschien Mahavir en een andere keer Mohammed, maar je hebt al vele boeddha’s ontmoet, vele verlichten.
En je hebt geluk gehad dat je zoveel boeddha’s hebt gekend. En als je een beetje alerter wordt, zullen alle zaden die door de vroegere boeddha’s in je zijn gezaaid, ontkiemen. Dan zul je ontluiken.

auteur: Osho
taal: Nederlands

vertaald uit het Engels door Ma Prem Arya
oorspronkelijke titel: The Diamond Sutra
gebonden: 332 pagina´s
uitgeverij: Osho Publikaties
1e druk, 1994
formaat: 121 x 189 x 23
ISBN: 9789071985232

Wijzigen
SKU: 19EH-OZ-0001 Categorie: