De boeddha in de robot

4.95

Gedachten van een robot ingenieur over wetenschap en religie

Masahiro Mori Ph.D., hoogleraar aan het ‘Tokyo Institute of Technology’, is als ingenieur gespecialiseerd in het vervaardigen van robots. Hij heeft verschillende boeken geschreven, zowel over onderwerpen die met zijn werk en onderwijs als ingenieur samenhangen als over het Boeddhisme. Op beide gebieden wordt hij in Japan als een autoriteit beschouwd.

Waarom zegt een ingenieur, specialist op het gebied van robots: ‘Ik geloof dat robots de mogelijkheid in zich hebben, het boeddhaschap te bereiken. Hoe ziet een ingenieur het Boeddhisme. Wat is voor hem de relatie tussen wetenschap en religie?

Mori voert ons niet naar de grote hoogten van de abstracte filosofie. Hij staat stevig met beide benen op de grond. Hij demonstreert hoe de grondbeginselen van het Boeddhisme werken. Hij geeft ons een door en door betrouwbare gids voor het leven in deze complexe, moderne wereld. De manier waarop dr. Mori de waarheden en beginselen van het Boeddhisme behandelt, zal de mensen die leven in onze tijd waarin wetenschap en techniek zo’n grote rol spelen, ongetwijfeld sterk aanspreken.

auteur: Masahiro Mori
taal: Nederlands

vertaald uit het Japans en Engels door GPA van Daelen
oorspronkelijke titel: No Bukkyo Nyumon en Shingen
paperback: 205 pagina´s
uitgeverij: Mirananda
1e druk, 1985
formaat: 135 x 210 x 17
ISBN10: 9062717160
ISBN13: 9789062717163

Wijzigen
SKU: WV-BOE-0144 var Categorie: