Boeddhisme ~ Nicoletta Celli

8.95

Uit de serie Wereldreligies van Matilde Battistini

In dit boek komen de oorsprong en de verspreiding van het boeddhisme aan bod. In canons en teksten uit de Mahayana wordt verteld over het leven van Boeddha en over de overlevering van zijn boodschap door zijn volgelingen. Ook komen de verschillende religieuze tradities en filosofische scholen aan bod, alsmede de gemeenschappelijke fundamenten en principes.

Het boek biedt ruimte voor de verschillende nuances, en u krijgt meer uitleg bij de belangrijkste figuren uit het boeddhistisch pantheon. Het laatste hoofdstuk is volledig gewijd aan het boeddhisme in de praktijk: de meditatie, het kloosterleven, de feesten en de verschillende vormen van kunst en architectuur.

Dit mooi vormgegeven, zeer rijk geïllustreerde boek dompelt u onder in de Aziatische kunst, manier van denken en spiritualiteit. Het brengt u dichr bij de boodschap van Boeddha.

Over de auteur:
Nicoletta Celli studeerde oosterse talen en literatuur en is verbonden aan de Universiteit van Bologna. Ze bezocht verschillende Aziatische landen, waar ze de boeddhistische kunst en leer bestudeerde. Celli pibliceert ook geregeld over deze onderwerpen.

auteur: Nicoletta Celli
taal: Nederlands

vertaald door Greta Joris
ingebonden softback: 336 pagina´s
uitgeverij: Ludion
1e druk, 2008
illustraties: full-colour
formaat: 134 x 200 x 22
ISBN: 9789055447268

Wijzigen
SKU: EH-BOE-0159 Categorie: