Van binnenuit gezien ~ Silo

4.50

Hoe het zinloze leven zich omvormt tot zinvol

In een moment zoals het huidige, waarin de mens zich ernstig ziet bedreigd, is dit boek een efficiënt werktuig voor het moeilijke werk omtrent het zich plaatsen in een complexe buitenwereld en innerlijke wereld, die beïnvloed is door de vervreemding van het tijdperk. De oorspronkelijke strijd van de mens bevindt zich in zijn bewustzijn en is een strijd tussen het licht en de duisternis, tussen de zwakheid en de kracht, tussen de slaap en het ontwaken.

De auteur beschrijft op allegorische wijze de innerlijke overgang van de existentiële zinloosheid naar de volheid van het ontwaakte en bewuste leven, vrij van tegenstrijdigheden en leed. In dit boek vindt men liefde voor het lichaam, voor de natuur, voor de mensheid en voor de geest. In dit boek ziet men af van opofferingen , van schuld gevoel en van bedreiging en van het hiernamaals. Hier wordt gesproken over de innerlijke openbaring die eenieder bereikt die bedachtzaam mediteert vanuit een nederig zoeken.

‘Hij vliegt naar de sterren, de held van deze tijd. Hij vliegt door voorheen onbekende regionen. HIj vliegt vanuit zijn wereld naar buiten en, zonder het te weten, gaat hij voort gedreven in de richting van het innerlijk en lichtende centrum.’

auteur: Silo
taal: Nederlands
oorspronkelijke titel: La Mirada Interna
vertaald door Gerda Haverkamp
paperback: 92 pagina´s
uitgeverij: Mirananda
1e druk, 1982
formaat: 112 x 170 x 9
ISBN10: 9062716539

Wijzigen
SKU: WV-ESO-0053 var Categorie: